Meer dan veertig mensen berecht voor drugsbezit op festival Ostend Beach

24/11/16 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:22

42 beklaagden hebben zich donderdagochtend voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor drugsbezit op het festival Ostend Beach in juli.

Meer dan veertig mensen berecht voor drugsbezit op festival Ostend Beach

Voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis kregen de beklaagden een effectieve geldboete van 150 euro. Voor speed en andere harddrugs werd een boete opgelegd van 6.000 euro, waarvan enkele honderden euro's effectief.

In het weekend van 9 en 10 juli 2016 werden tijdens Ostend Beach heel wat festivalgangers betrapt op het bezit van drugs. Het ging meestal om een kleine hoeveelheid cannabis, al werd bij één man toch 11 gram aangetroffen. Daarnaast werden ook xtc-pillen, speed en cocaïne onderschept. Een festivalganger was in het bezit van 12,5 milliliter GHB. De betrokkenen kregen een minnelijke schikking voorgesteld, maar 42 mensen gingen hier door verschillende omstandigheden niet op in.

Vijf minuten te laat

Zestien beklaagden kwamen opdagen op de zitting, de anderen werden bij verstek berecht. Een twintiger uit Aarlen had vertraging met de trein en stapte pas rond 10 uur de Brugse rechtbank binnen. De rechter had hem vijf minuten eerder bij verstek al tot 150 euro boete veroordeeld voor het bezit van 0,6 gram cannabis.

Een andere beklaagde ontkende met klem dat hij op Ostend Beach was. "Ik gebruik geen drugs en ga simpelweg niet naar dergelijke festivals." Hij zal wellicht beroep aantekenen tegen zijn veroordeling.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!