Meer dan duizend lopers ontdekken de Ieperse binnenstad

Hier zien we de lopers bij hun passage door de bibliotheek. © Foto EF
Redactie KW

De eerste editie van de KBC Ieper Trail was een voltreffer. Meer dan duizend sportievelingen ontdekten 28 verschillende locaties in en rond het centrum. “We hoorden alleen maar positieve commentaren”, klinkt het bij de organisatie.

Om 9 uur stonden meer dan duizend lopers klaar in de startzone in de Bollingstraat. Per 200 startten ze druppelsgewijs, om opstoppingen te vermijden. Via de Menenpoort ging het naar het voormalige Openluchtzwembad. Vervolgens passeerden de lopers door de bibliotheek en de Academie. Ook verschillende scholen stelden hun deuren open, zoals het Atheneum, Sint-Michielsschool, Heilige Familie, Lyceum, het Vlot, Immaculata en start -en aankomstplaats het College. Naast de scholen werden er ook enkele nostalgische locaties aangedaan, zoals de oude bibliotheek en De Meersen. Ook de Sint-Maartenskathedraal, het Belle Godshuys, de Sint-Jacobskerk, het stadhuis en danscenter Franky Maes openden hun deuren.

Randanimatie

Per locatie was er randanimatie voorzien. Onderweg werden de lopers met water, een stukje appel en een mandarijntje bevoorraad. Rond 11 uur kwamen de laatste lopers binnen. De organisatie is erg tevreden. “We kregen veel positieve commentaren. We hebben hier lang aan gewerkt. Vooral de laatste dagen waren erg hectisch. Maar we blikken enorm tevreden terug op ons initiatief. We bedanken onze sponsors, vrijwilligers en het College. We zullen er nog geen termijn op kleven, maar een tweede editie zal er naar alle waarschijnlijkheid komen.”

(AP)