Meer dan 80 trucks brengen spectaculaire lichtshow

V.l.n.r. Dimitri Vromant, Juanito Tomme en Thomas Schelstraete. (Foto BRU) © BRU
Redactie KW

Zaterdag 24 februari vanaf 18 uur word de omgeving rondom Scania Belgium gelegen aan de Noordlaan omgetoverd tot een lichtspektakel. Diverse truckers willen van de eerste editie van de lichtshow meteen een geslaagd evenement maken.

Stuwende krachten achter het evenement zijn Dimitri Vromant (33), Angelo Hochedez (28), Juanito Tomme (28) en Thomas Schelstraete (33) die alle vier gepassioneerde truckers zijn. “Tot op heden mogen we reeds een 82-tal vrachtwagens ontvangen”, vertelt Juanito Tomme. “Maar dit aantal kan zeker nog verder oplopen gezien de inschrijvingen voor het spektakel nog steeds lopende zijn. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro per vrachtwagen, maar gelukkig kunnen we ook beroep doen op enkele sponsors die mee het evenement helpen financieren.”

Opbrengst

Het is de eerste maal dat op Kuurnse bodem een lichtjesspektakel wordt georganiseerd. De opbrengst die wordt gerealiseerd tijdens het lichtjesspektakel schenken Dimitri, Angelo, Juanito en Thomas aan de Branding. “Het idee van het lichtjesspektakel haalden we bij André Debels die vroeger dergelijk evenement organiseerde in Kortrijk en Waregem”, gaat Juanito verder. “Helaas is André ermee gestopt waardoor we graag in zijn voetsporen treden en de draad opnieuw oppakken.”

juryleden

Naast Belgische vrachtwagenbestuurders zijn ook reeds twee Nederlanders ingeschreven om deel te nemen aan het lichtjesspektakel. Vanaf 18.30 uur zal ook een jury langs alle deelnemende vrachtwagens wandelen om hen zo op originaliteit te evalueren. De winnaar van het lichtjesfestival word bekend gemaakt omstreeks 22 uur. Naast het lichtjesfestival zijn er ook die dag enkele randactiviteiten voorzien. Bezoekers van de lichtjesshow komen er gratis in.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier