Meer dan 700 verdwaalde kinderen aan de kust in juli

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In de eerste vakantiemaand raakten 714 kinderen verdwaald aan de Vlaamse kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).

In de eerste helft van juli verdwaalden 247 kinderen, in de tweede helft liep dat aantal op tot 467 kinderen, goed voor een totaal van 714 kinderen. Alle kinderen werden snel herenigd met hun ouders of begeleiders.

De meeste kinderen raakten verdwaald in Oostende en Blankenberge, de drukste badplaatsen. IKWV merkte op dat veel van die verdwaalde kinderen een anti-verdwaalarmbandje aan hadden van Maya de Bij of Piet Piraat. “De polsbandjes zijn een onmisbaar item geworden voor een veilige strandbeleving”, zegt voorzitter Johnny Devey. “Voor je het strand opgaat, kan je hierop de naam en een gsm nummer noteren zodat de redders aan zee je snel kunnen contacteren als je kleintje toch even op verkenning is geweest en de weg niet meer terug vindt.” Er worden 750.000 van die bandjes gratis verdeeld, kustbreed.

Naast de verdwaalde kindjes waren er nog andere interventies maar die bleven beperkt. Weinig baders kwamen in de problemen. De laatste twee weken van juli raakten ook veel personen onwel door de warmte.

IKWV zet ieder jaar 1.400 redders in, goed voor een bewaakte zwemzone van 34 kilometer.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier