Meer dan 50 werknemers van Wit-Gele Kruis Roeselare ziek na personeelsfeestje

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zo’n 56 werknemers van de thuisverplegingsdienst van het Wit-Gele Kruis Roeselare hebben zich ziek gemeld na een personeelsfeestje. De noodplannen moesten in werking gesteld worden.

Woensdagavond was er een personeelsfeest voor de medewerkers van Wit-Gele Kruis Roeselare in een externe bowlingzaal. “Dat doen de lokale afdelingen op regelmatige basis om de medewerkers te bedanken voor hun inzet”, vertelt Sofie Vanneste van Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Donderdagochtend kwamen er al snel meldingen binnen van personeelsleden die maagklachten hadden. Op het feestje waren er bijna 100 aanwezigen en 56 van hen hebben zich ziek gemeld, zo’n 32 daarvan hadden donderdag dienst.”

“Voor zo’n situaties hebben we een noodplan en dat is ook gedeeltelijk uitgerold geweest”, gaat Sofie verder. “Daarnaast was er een enorme solidariteit van verzorgend en administratief personeel die geen dienst hadden, zij konden inspringen waar nodig en hebben ervoor gezorgd dat de patiënten weinig van het euvel gemerkt hebben. Wel hebben we enkele personen waarbij de medische verzorging minder dringend was uitgesteld. Ook vandaag, vrijdag, zijn er nog heel wat afwezigen, maar minder dan donderdag. We denken dat dit weekend alles opnieuw normaal zal verlopen.”

“Doordat er zoveel personeelsleden op hetzelfde moment ziek zijn, vermoeden we dat het om een voedselvergifting gaat. Alle betrokken diensten zijn verwittigd en de gebeurtenissen worden onderzocht.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier