Meer dan 400 lopers voor Ostend Zombie Race

Zombies proberen de deelnemers een van hun drie levens afhandig te maken in de bossen van Sportpark de Schorre. © JRO
Redactie KW

Op zondag 30 oktober stond voor het eerst de Ostend Zombie Race op het programma. Sportpark De Schorre werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een waanzinnig loopparcours met verschillende obstakels en zombies.

Elke deelnemer ontving voor de start een heupbandje met drie lintjes. Door slim en behendig te zijn, moesten de lopers de zombies op het loopparcours ontwijken. De lintjes stelden elk een leven voor, de bedoeling was om levend de finish te halen. Het parcours bestond uit vijf of tien kilometer.

Stefaan Vandenbroucke (33) en Evy Landsuser (31) uit Bredene liepen de vijf kilometer. “We vonden het geweldig, in plaats van een traditioneel loopparcours mochten we nu verscheidene zombies overwinnen. Op die manier ging het niet alleen om het sportieve maar ook om de fun. Er mochten voor ons zelfs nog meer obstakels zijn. We wisten echter niet dat we ook door water moesten. Het leukste vonden wij de glijbaan, we moesten van een heuvel over een zeil waar water afliep naar beneden glijden. Stefaan ging de heuvel af op zijn buik. Het was top”, aldus het duo.

Er waren voor de Ostend Zombie Race meer dan 400 inschrijvingen, mooi voor een eerste editie. De plannen zijn er om volgend jaar opnieuw een tweede editie te organiseren.

(JRO – foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier