Meer dan 4.500 Kortrijkzanen komen samen op volksbarbecues

© © lev dolgachov
Redactie KW

Zondagmiddag 27 augustus vindt de laatste van veertien volksbarbecues in het Kortrijkse Begijnhofpark plaats. Sinds 2013 worden op regelmatige tijdstippen barbecues georganiseerd in verschillende wijken en deelgemeenten van de stad. Een succes, zo blijkt, want meer dan 4.500 Kortrijkzanen genoten ondertussen mee van lekkere gezelligheid.

Op zondag 27 augustus nodigt het stadsbestuur alle Kortrijkzanen uit op een laatste volksbarbecue in het Begijnhofpark. Samen met verenigingen en de lokale middenstand slaat het college van burgemeester en schepenen de handen in elkaar om de inwoners een gezellige middaglunch te bezorgen voor amper 5 euro. De barbecue werkt steeds volgens het principe ‘op is op’. De tafel in het Begijnhofpark wordt gedekt met 600 borden.

The Ed Sullivan Quartet zorgt voor ambiance met hun covers uit de sixties. De allerjongsten kunnen zich uitleven op een speelbus en verschillende springkastelen. Een promoteam van Devos Lemmens deelt gratis sausjes uit aan de aanwezigen. Bovendien maakt wie zondag aanwezig is, kans op een gratis jaarabonnement voor het nieuwe Olympische zwembad op Kortrijk Weide. Rond 14 uur maakt het Kortrijkse stadsbestuur de winnaars bekend.

Dertien edities, veel volk

Sinds 2013 organiseerde de stad Kortrijk al dertien volksbarbecues in verschillende wijken en deelgemeenten van de stad. De Begijnhofpark-barbecue is de vierde van dit jaar, de derde deze zomer en de veertiende in totaal.

Eerder streek men met vlees en kolen neer in Bissegem, aan de Visserskaai, in Marke, Kooigem, Rollegem, Heule en Bellegem, aan Vetex, in Aalbeke, op Overleie, aan Kortrijk-Zuid, op Sint-Rochus en in Sente. Met 4.680 personen tot nu toe draaiden de volksbarbecues volgens het stadsbestuur vrij succesvol uit.

Inschrijven voor de laatste Kortrijkse volksbarbecue kan zondag 27 augustus ter plaatse, in het Begijnhofpark vanaf 11.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier