Meer dan 2.800 deelnemers lopen in Kortrijk voor Think Pink

Redactie KW

Het jaarlijks evenement Kortrijk Loopt stond dit jaar in het teken van Think Pink. Meer dan 2800 lopers kwamen op pinkstermaandag samen aan de Lange Munte.

Om 11 uur was er de start van de 11 km, waarvoor ongeveer 1450 lopers zich hadden ingeschreven. Een half uurtje later startte de 4,5 km met aankomst op de Grote Markt. Terwijl zon en regen zich afwisselden, werd aan de top van de wedstrijd een hoog tempo aangehouden.

Na 37’22” minuten kwam Eeklonaar Davy Acke als eerste over de finish. Hij werd gevolgd door Bram Verschatse uit Meulebeke in 38’13” en nog eens 24″ later door Ansgar Carlier. Bij de dames kwam Anneleen Vande Riviere (42’15”) als eerste over de aankomst. Ze werd gevolgd door Hetty Boons (42’40”) en Maaike Ryngaert (42’40”). Over de 4,5 km kroonden Hans Omey (13’50”) en Karlien Van Steenbrugge (18’37”) zich tot de laureaten.

Voor de minder ervaren lopers was een Tempo-Team onderweg met ‘pacers’ of gangmakers die aan een vast tempo de afstand aflegden. Deze waren van ver herkenbaar aan hun vlaggen met de gemiddelde loopsnelheid erop. Brandweer Kortrijk kwam ook dit jaar aan de start van de korte afstand met een groep brandweermannen in volledige outfit en helm.

https://www.youtube.com/watch?v=Zp4L8Pvq2Qw

(KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier