Meer dan 2.500 wandelaars verwacht op wandeling De Kindervriend

Geert Verpoest, Arne Demyttenaere en Danny De Coene kijken al uit naar de Lentewandeling. Tom Van Asten en Kris Neckebroeck, die mee helpen organiseren, ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

Op zondag 11 maart worden weer meer dan 2.500 wandelaars in De Kindervriend voor de jaarlijkse Lentewandeling verwacht.

“Het concept is hetzelfde”, begint Arne Demyttenaere, die al jaren in de organisatie van de Lentewandeling zit. “Er is keuze tussen wandelingen van 4, 8, 12, 16 of 21 km en starten kan tussen 7 en 15 uur, voor de kortste zelfs tot 16 uur. Dit keer gaat het richting Aalbeke en Marke. Er is een rustpost in basisschool ‘t Biekorfje in Aalbeke en voor de wandeling van 21 km is er een halte in kinderboerderij Van Clé in Marke.” Op de rustplaatsen worden belegde broodjes en dagverse tomatensoep met balletjes aangeboden. “In De Kindervriend zelf zijn er pannenkoeken en vanaf 16.30 uur ook braadworsten te verkrijgen.”

Op de wandelingen van 4 en 8 km kunnen de kinderen deelnemen aan een fotozoektocht. “Elke deelnemer krijgt een prijsje.” De dag na de wandeling worden de vijf grote winnaars op de website van De Kindervriend bekendgemaakt.”

De lentewandeling wordt georganiseerd in samenwerking met wandelclub WSK Marke. Vorig jaar kwamen er 2.500 wandelaars op af. “We zorgen voor een duidelijke bewegwijzering naar de parkings en hopen meer parkeerplaatsen te voorzien in de Weimeerslaan. (EDB)

Deelname kost 1,75 euro voor leden van een wandelclub en 2 euro voor niet-leden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier