Meer dan 150 KVO-supporters komen spaghetti eten om Aquilana te steunen

Redactie KW

Maandagavond waren meer dan 150 supporters van KV Oostende present op de benefietavond ten voordele van Aquilana, het zusje van KVO-jeugdspeler Santiago Debrock.


Aquilana heeft epilepsie en de behandeling kost veel geld voor de ouders, Tom en Lindsay Debrock. Tussen pot en pint besloten de ouders van de ploegmaatjes van Santiago, onder leiding van Maxim Makelberge, een benefietactie op het getouw te zetten. De eerste activiteiten, met verloting van gehandtekende wedstrijdballen en truien van KVO-spelers brachten meer dan 2.000 euro op.

Maandagavond had de apotheose plaats in de Club 31 van het Albertparkstadion. Voor 12 euro konden de fans aanschuiven voor spaghetti en deelnemen aan de tombola. De spelers, vertegenwoordigd door trainer Fred Vanderbiest en spelers Xavier Luissint, Sebastien Siani en Carl Hoefkens overhandigden een cheque van 500 euro. Carl Hoefkens veilde via Twitter een t-shirt van Club Brugge voor 250 euro en verdubbelde het bedrag voor de benefiet.

De KVO-supportersvereniging die een bus inlegde naar Charleroi, krijgt het geld terugbetaald omdat KVO een wanprestatie leverde. Ook dat geld, om en bij de 1.000 euro, wordt geschonken aan de benefietactie, die opgezet werd door Maxim Makelberge, zoon van ex-KVO-trainer Freddy Makelberge en vriend van de papa van Aquilana, Tom Debrock.

(FRO – Foto FRO)