Meer dan 1.100 sportievelingen op Challenge Run in Kortrijk

Redactie KW

De eerste editie van de Challenge Run in Kortrijk is een groot succes geworden.


Bissegemnaar Kurt Goethals organiseerde dit broertje van de midzomerrun samen met zijn team met medewerking van stad Kortrijk en verschillende partners. Het parcours van 4,5 of 9 km door de stad en door gebouwen omvatte verschillende hindernissen zoals veel trappen en obstakels.

Alle deelnemers waren het er na afloop over eens dat een volgende editie zeker niet kan uitblijven. Iedereen sprak vol lof over de organisatie. Voor de run begon waren al 1050 mensen ingeschreven, en vanmorgen kwamen er nog 80 bij. “Het weer vandaag was natuurlijk een meevaller”, klonk het bij de inschrijvingsstand.

Meer dan 1.100 sportievelingen op Challenge Run in Kortrijk


Goede voornemens

Om 9.30 uur vertrokken de teams. Per vier personen liepen deze een tocht van 5,5 km aan elkaar gebonden. De individuelen vertrokken daarna in golven. Daar waren de deelnemers heel gelukkig om. “Zo liepen we nergens te dicht bij elkaar en konden we ten volle genieten van het bewegen, van het parcours, en van de animatie onderweg. Op verschillende plaatsen op het parcours waren bandjes muziek aan het spelen. Dat was het geval in de Budafabriek en in het station. Ook K in Kortrijk, Texture, Bar des Amis, het stadhuis en de stadsschouwburg waren enkele van de gebouwen waardoor het parcours liep.

Dat de Challenge run kort na nieuwjaar werd georganiseerd, is geen toeval. “Met nieuwjaar hebben veel mensen goede voornemens en willen ze gezonder leven en meer sporten”, aldus Kurt Goethals.

(EDB – foto’s EDB)