Meense zanger Jesse Vanmeer neemt videoclip op in countrycafé Tombstone

Jesse Vanmeer alias Thierry Vanmeerhaeghe heeft in zijn kelder een volledige studio gebouwd. (Foto CR)
Redactie KW

‘Je t’aime, mon amour’ is geen countrynummer maar het liedje krijgt door de setting in het countrycafé Tombstone wel iets extra.

In 1998 leerde Thierry Vanmeerhaeghe in een restaurant Eddy Viaene uit Gistel kennen. Er werd gezongen en Thierry deed enthousiast mee. Eddy sprak hem aan en vroeg of hij een muzikant was. “Toen ik vertelde dat ik gewoon in een fabriek werkte, gaf hij me meteen de raad om iets met mijn stem te doen. Ik heb er niet eens lang over nagedacht en ben als zanger-entertainer begonnen”, vertelt hij.

Mix van nummers

Jesse verklapt dat hij telkens een mix van covers en eigen nummers brengt: “Ik vind het heerlijk om nummers te componeren. Die nummers doen het op mijn optredens ook altijd vrij goed.” Na elk optreden komt de vraag naar een cd. “Maar een cd heb ik niet. Ik vind het een beetje te duur om in eigen beheer uit te brengen. Ik vind dat zelf heel erg spijtig. Ook nummers via iTunes aan de man brengen, is niet eenvoudig. Als je geen grote platenmaatschappij achter je hebt, dan kost dat handenvol geld.”

Saloon

Jesse was dan ook heel blij met het voorstel van de mensen achter Dreamcatchers, een nieuw videoproductiehuis uit Wevelgem. “We gaan nu bij elk nieuw nummer een videoclip maken. Op die manier worden mijn nummers beter bekend en krijgt het videohuis ook extra reclame.”

(CR-foto CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier