Meense buurtbewoners vrezen komst van windmolens

"We willen dit niet, maar we zitten er wel mee," luidde het dinsdagvond. © CM
Redactie KW

Zo’n 50 mensen woonden dinsdagavond in CC De Steiger in Menen de infovergadering bij over twee te bouwen windturbines langs de A19 in Menen. Er wordt bij de omwonenden vooral gevreesd voor slagschaduw en lawaaihinder.

Projectontwikkelaar W-Kracht uit Loppem diende een aanvraag in om twee windturbines te bouwen langs de A19 in Menen, net op de grens met Wevelgem. Dinsdag hield het bedrijf daarover een infovergadering, waarop zo’n 50 mensen aanwezig waren. De vergadering begon rustig, maar al vlug liepen de gemoederen op.

Geen slagschaduw

Het is duidelijk dat veel mensen de komst van de windturbines niet zien zitten. Nochtans verzekert de ontwikkelaar dat de slagschaduw in de praktijk op nul komt en dat het lawaai minder is dan andere omgevingsgeluiden. “Het enige wat we niet kunnen wegnemen is het uitzicht, al het andere voldoet aan de Vlaamse normen”, klonk het bij W-Kracht. Voor veel aanwezigen was dat antwoord onvoldoende. “We willen dit niet, maar we zitten er wel mee.”

De vergunningsaanvraag kan nog tot 2 oktober door het publiek worden ingezien op het stadhuis en dat tijdens de openingsuren. Tot dan kunnen bezwaren en opmerkingen schriftelijk worden gestuurd naar het college van Burgemeester en Schepen, Grote Markt 1 in Menen. Het stadsbestuur geeft een advies, maar het is uiteindelijk de provincie die beslist.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier