Meens Koekuit-in-feest sluit af met eerste stadstaptoe

Redactie KW

In 2009 organiseerde wijkcentrum De Koekuit voor de 50ste verjaardag van de wijkfeesten een taptoe met drie muziekkorpsen. Vijf jaar later klopten ze bij de stad Menen aan en werd hun tweede editie meteen de eerste stadstaptoe.

Koekuit-in-feest op zaterdag 28 en zondag 29 juni is het wijkfeest van de Koekuit. Het feestweekend start voor het derde jaar op rij met een rommelmarkt. In het wijkcentrum loopt op hetzelfde moment een ruilbeurs waar verzamelaars van champagnekurken, bierviltjes, munten en nog andere verzamelobjecten terecht kunnen. Deelnemers aan de ruilbeurs nemen contact op Steve op 0472 24 09 05. Wie aan de rommelmarkt wil deelnemen, kan bellen naar 056 51 00 81 of 0477 26 63 36.

Muziek op zondag

Op zondag ligt de klemtoon op muziek. Om 10 uur is er een eucharistieviering opgeluisterd door het Sinjakoor. Na de mis is er een fietszegening. Om 11 uur volgt het aperitiefconcert met de jeugdharmonie Athalo. ‘s Namiddag is er radio Club FM Menen, zijn er kinderspelen, is er de sneltombola en het schietkot en demonstreren The Flying Falcons wat hun roofdieren in huis hebben. Ook de Paraclub Menen is er met een stand aanwezig. De muzikale avond wordt ingezet met een optreden van dansgroep Rouge uit Wervik.

Taptoe met Sint-Jozef

De 55ste editie van Koekuit-in-Feest wordt afgerond met de eerste stadstaptoe. “De stadstaptoe start om 18 uur. Op het terrein zijn er tribunes voorzien”, weet Marnix Gobert. Hij geeft meteen mee dat het wijkcentrum bij het idee van een taptoe onmiddellijk aan volksharmonie Sint-Jozef dacht: “De volksharmonie wordt steeds beter en bekender in haar genre. Vorig jaar werden ze derde op het Herfstmuziekfestival in Izegem. Dat was een wedstrijd waar zowel het marcheren als het muzikaal aspect beoordeeld werden.”

Marnix wijst er op dat koninklijke volksharmonie Sint-Jozef het wijkcentrum aangeraden heeft om ook het showkorps WIK uit Oostende, de Red Hackle Pipe Band uit Antwerpen en Drumspirit uit Dadizele uit te nodigen. “Elk van de korpsen treedt eerst alleen op en op het einde brengen ze een nummer samen.” (CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier