Medisch Instituut maakt plaats voor Residentie Groenhof

sdfsdf
Redactie KW

Het Medisch Instituut in Menen wordt eind dit jaar afgebroken om plaats te maken voor een woonzorgcentrum. Naast Residentie Groenhof komt er ook een dagverzorgingscentrum Intermezzo.

Het is de groep Fievez-Beyens, die een paar jaar geleden de site Medisch Instituut in de Bruggestraat aankocht, die daar een nieuw woonzorgcentrum wil inplanten. Het wordt een gebouw met één bouwlaag.

Op de site komt een woonzorgcentrum met 88 woongelegenheden. Ingebed in het woonzorgcentrum komen er ook een dagverzorging, crisisopvang en nachtopvang. In het gebouw komen er een groot restaurant, een cafetaria en een zitruimte waar optredens en toneelstukjes zullen kunnen plaatsvinden. Er worden bovendien ook een kiné- en fitnessruimte, een kapsalon en schoonheidssalon ingericht.

54 personeelsleden

Het nieuwe woonzorgcentrum zal Residentie Groenhof heten en zal ook over een eigen keuken beschikken. De tuin wordt zo ontworpen dat de bewoner via zijn kamer naar de helende natuuromgeving zal kunnen stappen.

Er komen vier blokken van 22 kamers en elke kamer krijgt zijn eigen terras. De kamers krijgen een eigen sanitair, maar er werd niet voor een eigen bad of douche gekozen.

Het nieuwe woonzorgcentrum zal aan 54 personeelsleden werk geven.

(Lien)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier