Medewerker van lokale radio dood teruggevonden, buurmeisje opgepakt

Het appartement werd verzegeld.
Redactie KW

Het blijft onduidelijk in welke omstandigheden Roland Roelens, de man die vrijdagavond in zijn appartement in Oostrozebeke werd gevonden, om het leven kwam. Het parket van Kortrijk weigert voorlopig alle commentaar.

In zijn appartement op De Ginste werd vrijdagavond door politiediensten het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Volgens burgemeester Karl De Clerck van Oostrozebeke werd de man in een plas bloed gevonden. Volgens de politie werd dit incident onmiddellijk als ‘verdacht’ bestempeld. Het parket van Kortrijk werd ingelicht en er werd een onderzoek gestart. Wat die resultaten zijn, is niet bekend. Het parket weigert in deze vreemde zaak elke communicatie.

Het slachtoffer, de 66-jarige Roland Roelens, woonde alleen in het appartement. Hij was vroeger werkzaam in de beveiligingssector en was intussen enkele jaren met pensioen. De man had naar verluidt één grote passie : muziek. Zo was hij al enkele jaren een gewaardeerd medewerker van de lokale radio Molenland FM. Die lokale radio mikt op de regio Tielt en zendt vanuit Wingene uit. Hij was bij Molenland FM publiciteitsadviseur en studioverantwoordelijke.

We zullen hem herinneren als een man die muziek en radio ademde

Op de website van de lokale radio verscheen volgend bericht. “Beste luisteraar, Hierbij melden we met droefheid het overlijden van onze medewerker Roland, onze gedreven en enthousiaste reclameman. Roland overleed in zijn woonplaats Oostrozebeke. We krijgen soms vragen over de omstandigheden van zijn overlijden, maar daarvan zijn ook wij niet op de hoogte. We zullen Roland herinneren als een man die muziek en radio ademde en iemand die bijzonder loyaal was tegenover onze zender. Aan allen die Roland dierbaar waren, onze deelneming en veel sterkte.”

Volgens Eric Verhenne, coördinator van Molenland FM, en Lien Depauw, lid van de stuurgroep, betekent dit plotse overlijden een groot verlies voor de lokale radio. “Ik had vrij regelmatig contact met Roland”, zegt voorzitter Eric Verhenne. “Ik probeerde hem de voorbije dagen te bereiken, maar ik kreeg niet onmiddellijk antwoord. Dat vond ik al vreemd, want hij belde altijd terug. In het kader van ons feest was hij momenteel de baan op met onze affiches. Maar ook op andere vlakken was hij een gerespecteerd man. Maar over de omstandigheden zelf weten we op vandaag ook niks meer.”

Onderbuur opgepakt

Het Nieuwsblad en het Laatste Nieuws schrijven maandagochtend dat het 19-jarige onderbuurmeisje van het slachtoffer zondag door de politie werd meegenomen voor verhoor. Volgens de buurtbewoners hadden het meisje en de zestiger regelmatig en goed contact met elkaar. Wat de rol van het tienermeisje is in de hele zaak blijft voorlopig erg onduidelijk, al vertellen de buren dat ze donderdagavond een meisjesstem hoorden roepen.

(RED-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier