Mededader dodelijke steekpartij Brugge opnieuw veroordeeld in politierechtbank

Redactie KW

Steven V. (23), de mededader van een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, is opnieuw veroordeeld voor een verkeersovertreding. Hij kreeg drie maanden rijverbod en een geldboete.

De jongeman zat een hele tijd in de cel voor zijn betrokkenheid in de vechtpartij waarbij Bruggeling Mikey Peeters (19) om het leven kwam na een steekpartij op de Brugse Markt. De dader die de messteken toebracht is nog steeds op de vlucht.

Steven V. moest zich vrijdag verantwoorden in de politierechtbank voor een zware snelheidsovertreding. Op 7 oktober 2015 werd hij langs de autosnelweg in Oostkamp geflitst aan een gecorrigeerde snelheid van 166 kilometer per uur. Vorige week pas werd de jongeman nog veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 1.200 euro omdat hij niet tijdig zijn rijbewijs inleverde na een rijverbod. “Ik ga hier dan ook niet om een milde straf vragen”, pleitte zijn advocaat. “Wie fouten maakt, moet de gevolgen dragen. Het enige wat ik kan vragen, is een gepaste straf.” De politierechter noteerde het pleidooi en veroordeelde V. tot een rijverbod van 3 maanden en een geldboete van 600 euro. Als hij ooit nog met de wagen wil rijden, zal hij ook opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier