Medaille voor heldendaad voor moedige agent die leven van vrouw redde

Redactie KW

Burgemeester Patrick De Klerck van Blankenberge heeft dinsdag aan politieinspecteur Stijn Keysabyl de medaille van moed en zelfopoffering overhandigd voor een dame die hij redde van de verdrinkingsdood.


De 27-jarige dame uit het Waalse Yvoir viel op maandag 13 juni van de pier in zee. Stijn Keysabyl kon al zwemmend vanop het strand de dame bij de constructie boven water houden tot de komst van de Zeereddingsdienst.

“Ik ben al zwemmend tot bij de dame geraakt”, aldus de moedige agent. “Intussen hadden de collega’s een reddingsvest gedropt, die ik haar zo goed mogelijk heb aangedaan. Door het koude zeewater voelde ik dat ik stilaan mijn krachten verloor. Tot de komst van de Zeereddingsdienst is de dame verschillende keren kopje onder gegaan en was ze ook in paniek. Als je op hulp wacht duurt iedere minuut een eeuwigheid. Ik was blij toen de reddingsboot naast ons lag, want lang had ik het niet meer uitgehouden. Ze hebben eerst de dame uit het water gehaald en daarna was ik aan de beurt.”

Aan de redding hield hij verschillende schaafwonden over – door mosselschelpen – waardoor hij drie dagen werk onbekwaam was.

(NM – Foto NM)