Matige opkomst maar veel goeds op Lekker Westhoeks in Poperinge

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de Grote Markt van Poperinge vond dit weekend de streekproductenmarkt Lekker Westhoeks plaats. De opkomst was niet overweldigend, maar het lekker eten en drinken en de sfeer maakten veel goed.

De Grote Markt van Poperinge werd dit weekend omgetoverd tot een gezellig bierdorp met streekproductenmarkt voor Lekker Westhoeks. In het bierdorp kon je meer dan twintig verschillende bieren, gebrouwen met Belgische hop, ontdekken. De Poperingse chefs van Pegasus, Passage, Wood Meets Food, Flou’s, Traiteur Pure, ‘t Blauwers Huys, Manoir Ogygia en Hotel Callecanes maakten unieke creaties maken met streekproducten.

Het hele weekend door was er muzikale animatie van Stinstage DJ’s en op zondag kwam saxofoonkwartet Saxilicious langs voor een aperitiefconcert. Kinderen konden samen met enkele begeleiders leuke streekgerechtjes of mooie creaties met streekproducten klaarmaken.

Boederijdieren

Zondag stond er naar aanleiding van de Dag van de Landbouw een levensechte boerderij met echte dieren op de Grote Markt. Hét ideale moment voor kinderen om van dichtbij kennis te maken met de verschillende boerderijdieren.

Schepen van Toerisme Jurgen Vanlerberghe was tevreden met deze vijfde editie van Lekker Westhoeks. “Zaterdag was de opkomst gemiddeld, maar toch goed”, aldus Jurgen Vanlerberghe. “Wat de zondag betreft is het nog wat vroeg om te evalueren. Voor ons hoeft het hier ook geen stormloop te zijn, sfeer en gezelligheid zijn minstens even belangrijk. Nieuw dit jaar is het nieuwe toogsysteem. Ik hoorde al tevreden reacties dat er minder wachttijden zijn dan vorig jaar. Doordat er steeds meer brouwerijen het logo van Belgische hop omarmen, is er ook een grotere variatie aan bieren.”

Matige opkomst maar veel goeds op Lekker Westhoeks in Poperinge

Nieuw dit jaar was ook dat de Poperingse chefs gezamenlijk een menu uitkienden. “Vorig jaar werkte iedereen nog apart een gerechtje uit met streekproducten”, zegt Carmen Logie van Manoir Ogygia. “Maar s3amen staan we immers sterker. Op die manier is het ook toffer voor ons en bovendien krijgen we héél positieve reacties van de bezoekers over de gerechtjes.”

(TOGH)

Lekker Westhoeks duurt nog tot 20 uur zondagavond. Meer info op www.toerismepoperinge.be/lekkerwesthoeks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier