Massale zoekactie naar Michael Vanassche (18) levert niets op

Redactie KW

In Heule verzamelden meer dan 300 mensen aan oc De Vonke om op zoek te gaan naar Michael Vanassche (18), de student uit Moorsele die al een week spoorloos is na een fuif in oc De Vonke. De zoekactie is een initiatief van De Bockorduwers.

Wielerclub De Bockorduwers uit Lauwe is de club waarvan ook de ouders van Michael lid zijn. Initiatiefnemers Kristof Van Huffel en Yves Vandewalle van de wielerclub lanceerden de zoekactie als een evenement op Facebook. “Er kwam heel veel reactie op. We deelden aanvankelijk het gebied tussen Heule en Moorsele op in tien zones. De eerste acht groepen vertrokken met wel twintig of meer mensen. Naar Bergelen is een groep van wel veertig man vertrokken. Vier groepen vertrokken uit Heule, twee aan de kerk van Gullegem, twee aan het VTI van Gullegem, één aan de schaatspiste in Gullegem, één aan de autokeuring en één aan het voetbalplein in Moorsele. Elke groep heeft enkele verantwoordelijken uit de wielerclub, een plannetje, een beschrijving en de nodige contactinformatie bij zich. Er werd aan iedereen gevraagd om nergens alleen achter te blijven”, klinkt het.

Ook iemand van politiezone Vlas was aanwezig om erop toe te zien of alles goed verloopt. “Er mag door straten, pleinen en langs beken gezocht worden, maar niet op privégebied. Het is een mooi initiatief, maar we moeten erop toezien dat niemand in de gedrevenheid van het zoeken de privacy schendt.”

Massale zoekactie naar Michael Vanassche (18) levert niets op

Coördinator Kristof Van Huffel geeft uitleg aan de vrijwilligers. (Foto LOO)

Massale zoekactie naar Michael Vanassche (18) levert niets op

De regio Heule/Gullegem/Moorsele werd in verschillende gebieden ingedeeld. (Foto LOO)

Zowel jongeren als oudere mensen gingen mee zoeken. Enkele mensen hadden ook een hond bij zich. Er waren vrienden van Michael, veel sympathisanten van de wielerclub uit Lauwe, mensen die familie van Michael kenden, maar ook veel mensen die geen enkele band met Michael of zijn familie hebben. Ook deze Kooigemnaar kwam mee zoeken: “Je voelt je verbonden. Ik heb echt te doen met de familie. Velen zeggen dat ze geen tijd hebben om te zoeken. Hiervoor maak ik tijd vrij.”

Een vrouw uit Moorsele woont slechts op 500 meter van Michaels huis. “Dat is al een voldoende reden om hier vandaag te zijn”, zegt ze.

Massale zoekactie naar Michael Vanassche (18) levert niets op

Burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam de grootvader en moeder van Michael Vanassche sterkte wensen. (Foto LOO)

Kristof Van Huffel gaat er niet van uit dat Michael overleden is. “We hopen vandaag om toch iets te vinden langs de weg, al was het een kledingstuk. We hopen de familie vandaag toch wat nieuws te kunnen geven. Er is veel volk op zoek, dus kan er in detail gezocht worden.”

Ook de mama en de grootvader van Michael waren deze namiddag aanwezig aan oc De Vonke.

Massale zoekactie naar Michael Vanassche (18) levert niets op

Ook in de omgeving van het VTI Gullegem werd er gezocht. (Foto LOO)

Even was er wat hoop toen een groep in Gullegem een schoen vond langs een beek, maar die bleek niet van het merk dat Michael droeg. Omstreeks 17 uur waren alle teams terug, jammer genoeg zonder resultaat.

(EDB – foto’s LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier