Massale belangstelling voor afscheidswandeling De Visscherie in Oostrozebeke

Gezien de enorme belangstelling werd het geen geleid bezoek. © CLY
Redactie KW

De Visscherie, een monument waar honderden koppeltjes hun huwelijksfeest vierden en tal van familiefeesten plaatsvonden, opende voor de allerlaatste keer de deuren vooraleer alles tegen de vlakte gaat.

Nu al ligt de tot de verbeelding sprekende trouwsite er bij als een ruïne, totaal geplunderd en verwaarloos alsof er een hevige beeldenstorm heeft gewoed. Els Snick, dochter van de vroegere uitbaters, kwam op het lumineuze idee om de site die nu nog altijd sterk tot de verbeelding spreekt even een paar uurtjes open te stellen voor het grote publiek. “Ik had een tiental koppeltjes verwacht voor een geleid bezoek doorheen de gebouwen en het destijds majestueuze park, maar het werden er honderden. Op zo veel belangstelling had ik niet durven rekenen“, opende Els Snick bij haar verwelkoming.

Gezien de enorme belangstelling werd het geen geleid bezoek, maar kon iedereen op eigen risico – dat was er wel gezien de aangerichte schade – wandelen door het geteisterde park en de kapotte gebouwen.

Bij de vele bezoekers informeerden we even naar de reden van hun komst. Gezonde nieuwsgierigheid, maar vooral nostalgie bracht hen terug naar de plek waar ze zelf een hoogtepunt uit hun leven konden meemaken en dat was meestal hun eigen trouwfeest. De familie Lode Pattyn waren vooral geïnteresseerd in de staat van het vroegere schitterende park. “Wij zijn hier getrouwd. We hebben als kind zelfs hier in dit park gespeeld en na al die jaren wilden we wel eens zien wat er nog van overblijft.”

Filip Vanstaen en Veerle Claerhout wisten te vertellen dat zij in de Leliezaal in 1988 getrouwd zijn, een onvergetelijke dag die ze nog heel even met een bezoek in herinnering wilden brengen. Ieder koppeltje had zo zijn reden om voor de laatste keer het domein nog eens te bezichtigen vooraleer de gebouwen volledig tegen de grond gaan en vervangen worden door nieuwbouw.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier