Massabarbecue in tuin van het Sint-Jozefscollege in Izegem

Ook voor het tweede luik van het gratis stadfestival Isotopia hopen de organisatoren veel volk te mogen verwelkomen. Nu zaterdag wordt de vakantie ingezet in de tuin van het Sint-Jozefscollege. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

Het gratis stadsfestival Isotopia is op zaterdag 30 juni aan zijn tweede luik toe. Die dag kan je onder de noemer Le Grand Départ genieten van een massabarbecue in de normaal voor het grote publiek afgesloten tuin van het Prizma Campus College (Sint-Jozefscollege). Als kers op de taart is er een meezingprogramma met Franse chansons.

Isotopia splitst zich voor het tweede jaar op rij in vier evenementen op. Eind mei was er reeds Heerlyckheid Iseghem tijdens Dag van het Park. Toen zakten ruim 6.000 bezoekers af naar het Blauwhuispark voor een middeleeuws dorp, bakwedstrijd en een tuinbeurs.

Idyllisch kader

Deel twee openbaart zich op zaterdag 30 juni in een al even idyllisch doch iets meer verborgen kader: de tuin van het Sint-Jozefscollege. “Die is normaal niet voor het grote publiek toegankelijk, maar de school maakt voor ons evenement graag een uitzondering”, vertellen Rik Bruwier en Geerwin Vandekerckhove.

“In de schaduw van het schitterende art-decoschoolgebouw willen we de meest gezellige avond van het jaar organiseren. Vanaf 18 uur kan iedereen de ingang via de Burgemeester Vandenbogaerdelaan nemen. Rechts naast de ingang kan je zo de tuin binnen wandelen. Tussen 18 en 21 uur braden onze Isotopia-koks vlees dat de bezoekers zelf mee brengen. Wij voorzien gratis stokbrood, verse groentjes en sauzen. Er is ook kinderanimatie voorzien met springkastelen op een veilig afgesloten speelplaats.”

“De tuin van het College is een uitstekend en veel groener alternatief dan de vorige locatie: de oever van het kanaal bij de centrumbrug. De vorige keer programmeerden we ook een film op groot scherm onder de brug. Omdat de interesse toen maar matig was, hebben we besloten nu enkele andere randactiviteiten te organiseren”, vertelt Rik.

“Zo is er animatie met Quio!Fuur!. In dit gekke kapsalon krijg je allerlei bizarre kapsels aangemeten, van stoere hanenkammen en fragiele bloemstukjes tot autoracebanen door je haar heen. Om 19.30 uur is er ook het meezingprogramma Allez Chantez. Je kan er meezingen met sfeervolle kaskrakers gebracht door het orkest van Jean Prez. Wij voorzien tekstboekjes zodat iedereen uit volle borst kan mee zingen.”

“Tussen 19 en 21 uur zijn er ook gidsbeurten in het College. Wie altijd al nieuwsgierig geweest is naar de geschiedenis van het voormalige Sint-Jozefscollege kan zich door de stadsgidsen op sleeptouw laten nemen door de gebouwen.”

“De tuin van het College is een uitstekend en veel groener alternatief”

Om 21 uur zorgen De Tantes nog voor oergezellige muzikale animatie. Voor de gelegenheid brengen ze wat oude vinylsingles mee. Verder is er sfeervolle verlichting, staan er mega-bellenblazers en een verlicht reuzenkonijn.

Inschrijven hoeft niet. Opdagen met goed ingepakt vlees volstaat. Het ideale vervoermiddel is de fiets. De organisatie voorziet een grote fietsparking.

Fin de congé

Op het einde van de zomervakantie is er met Fin de Congé het derde luik van Isotopia. Onder de Sint-Tillotoren kan je dan vanaf 18 uur gaan luisteren naar wereldmuziek, jazz en klassieke muziek. De kerk zal voor de gelegenheid in een sfeervol kleurlicht baden. Het Kerkplein wordt één groot terras met een podium voor jazz. Op het grasplein achter het Sint-Pietersstraatje ontstaat een festival vol wereldmuziek en de voortuin van de dekenij wordt een podium voor toegankelijk klassiek.

Op zondag 9 september is er Koekezondag en zorgt Isotopia als afsluiter van de kermisweek vanaf 21 uur voor een vuurspektakel aan de Centrale Brug. Het gerenommeerd Frans gezelschap POK zorgt ook dit jaar weer voor een feeërieke show.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier