Massa volk en schitterend weer op rommelmarkt in Roeselaarse Krottegem

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

“Schitterend weer, een massa volk en een volzette rommelmarkt, zei voorzitter Frank Wauters van de vzw Krottegem Ransels, organisator van de rommelmarkt. “Volgend jaar april zullen we uitbreiden naar de Spanjestraat toe.”

Frank Wauters was bijzonder gelukkig met wat zijn ‘ransels’ nog maar een keer voor mekaar brachten. “We zijn nu 10 jaar bezig met het organiseren van rommelmarkten in april en in oktober en het gaat steeds maar beter”, zegt hij. “We hebben vandaag (zondag) maar liefst 770 standen en we mochten het bordje ‘uitverkocht’ uithangen.” Vanwaar dat succes? “De wijk Krottegem is een ideale locatie voor een rommelmarkt, en we openen en sluiten het rommelmarktseizoen.”

En er was op het 4 kilometer lange circuit van alles te kopen en te beleven. ‘Baron Joselito Gheerardijn, de vroegere ‘baron van Krottegem’, stelde voor zijn woning een klein deel van zijn collectie O.L.-Vrouwbeelden te koop. En priester Frederik Ghesquière stond aan de O.L-Vrouwkerk zijn rommel te verkopen. “Nee, niet uit de kerk maar wel van mijn zolder”, zei hij.

En voor wie gekocht had of even wilde uitrusten waren er de talrijke terrasjes en eetkramen.

(IB – foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier