Martin Wallaert toont werk collega’s op Erfgoeddag

MARTIN WALLAERT. (Foto MVW)
Redactie KW

Kunstenaar Martin Wallaert toont op Erfgoeddag op 22 april kunstwerken van tien kunstenaars, onder wie kleppers als Claus en Permeke.

Na een geslaagde eindejaarstentoonstelling met minister van Cultuur Sven Gatz ging Martin Wallaert er even tussenuit om inspiratie op te doen. “Dit resulteerde in heel wat nieuw werk”, klinkt het. “Benieuwd? Op zondag 22 april is iedereen welkom in het atelier voor een unieke eendaagse tentoonstelling.”

Naar aanleiding van Erfgoeddag worden kunstwerken van tien Belgische kunstenaars samengevoegd in ‘t Biechtstoeleke, het meer dan driehonderd jaar oude kunstatelier waar Martin Wallaert woont en werkt. “De kunstenaars hadden en hebben één ding gemeen. Ze blijven werken en doorzetten, hun passie primeert en ze kiezen om te blijven creëren soms in heel moeilijke omstandigheden”, klinkt het. “Een mooi voorbeeld hiervan is hoe kunstenaar Louis Thevenet in tijden van oorlog toch aan materiaal raakte om te kunnen schilderen. Het hele, unieke verhaal wordt verteld tijdens Erfgoeddag. Het is een unieke kans om grote Belgische kunst, het verhaal erachter en cultureel erfgoed te ontdekken.”

Persoonlijk gekend

De toegang is gratis en de tentoonstelling is slechts geopend op Erfgoeddag op zondag 22 april vanaf 10 tot 18 uur. De ontvangst gebeurt door kunstenaar Martin Wallaert die ook enkele van de kunstenaars persoonlijk gekend heeft en bereid is om enkele anekdotes te delen.

Er zijn werken te zien van Emiel Claus, Hippolyte Daeye, César De Cock, Gustave De Smet, Georges Grard, Hubert Malfait, Constant Permeke, Louis Thevenet, Ernest Vanden driessche en Martin Wallaert. (GR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier