Martijn Verhaeghe uit Bredene is zaterdag overleden

Redactie KW

Zaterdag kort na de middag is Martijn Verhaeghe overleden in het UZ Leuven ten gevolge van verwikkelingen na een harttransplantatie. De 32-jarige man raakte bekend nadat hij en zijn vriendin Ellen Haesaert zouden gaan trouwen ondanks zijn zware gezondheidsproblemen. Het huwelijk werd uitgesteld toen er eindelijk een donorhart gevonden was maar het heeft niet mogen zijn…

Ellen Haesaert (28) was vastbesloten om met Martijn te trouwen, ook al wist ze dat hij ernstige gezondheidsproblemen had. “Ik kan de man van mijn leven toch niet laten staan omdat hij ziek is”, getuigde ze in Krant van West-Vlaanderen. Maar een week voor hun huwelijk kwam plots het nieuws dat er een donorhart gevonden was voor Martijn. De trouw werd uitgesteld om de zware en noodzakelijke ingreep te laten plaatsvinden.

De harttransplantatie werd uitgevoerd in het UZ Leuven maar na een tijdje begonnen er helaas complicaties op te treden. Martijn kreeg een longontsteking op beide longen en een nierblockage ten gevolge van nierfalen. Hij werd al enkele dagen kunstmatig beademd vooraleer hij zaterdag kort na de middag is overleden.

(LC – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier