Marthe Dewulf overleden op 99-jarige leeftijd

Redactie KW

In haar honderdste levensjaar is Marthe Dewulf woensdagnamiddag in de afdeling Picasso van het woon & zorgcentrum De Plataan overleden. Zij werd in de Zuid-Franse stad Bezier geboren. Van haar tiende woonde Marthe met haar ouders tien jaar in het bruisende Parijs. In 1937 keerden ze naar België terug en verbleven in Oostende. In 1939 trouwde Marthe met Leon Madou. Ze startten de uitbating van een cinema-café in Kemmel tot Leon naar Duitsand werd gedeporteerd. In 1942 kon het echtpaar op de Grote Markt van Izegem de Cinema Palace openen. In 1968 begonnen zij met het uitbaten van een dancing in de Kasteelstraat, de ‘Perdant’ genaamd. In 1975 ging het koppel met pensioen en kon een rustiger leven leiden. Tien jaar later overleed Leon plots. Marthe kon nog tot 2010 in haar woning blijven en vond haar vreugde in de kleinkinderen Sabrina en John. Zij ging in die tijd graag naar café De Kapelle in de Roeselaarsestraat waar dochter Liliane de waardin was. Uitstappen maken met de kinderen deed Marthe ook geregeld en ze ging veel wandelen.

In 2010 nam Marthe haar intrek in De Plataan.

Zij was de ma van Liliane die met Carlos Capelle is getrouwd. Kleindochter Sabrina (Xavier De Blocq) en kleinzoon John (Eveline Crabbe) zijn de ouders van Camille, Victoria en Troy.

Het afscheidsmoment wordt gehouden in het uitvaartcentrum Snoeck op maandag 13 juni, aansluitend werd zij te ruste gelegd in de familiegrafkelder aan de Reperstraat.

(LDB)