Marnixring De Vlasschaard steunt zes goede doelen

Voorzitter Piet Sileghem mocht zes goede doelen steunen binnen de werking. © GV
Redactie KW

Traditioneel organiseert Marnixring De Vlasschaard, actief in de regio Avelgem-Zwevegem, een jaarlijkse culturele activiteit. De jongste jaren is dat altijd in de Sint-Dionysiuskerk in de Zwevegemse deelgemeente Sint-Denijs.

Al even traditioneel gaat de opbrengst van dit concert naar een goed doel. Dit jaar ging er geld naar zes goede doelen. Voorzitter Piet Sileghem mocht een cheque van 4.000 euro schenken aan de verantwoordelijken van VOT, wat staat voor ‘Vereniging Ons Tehuis voor Zuid-West-Vlaanderen’. Dit is een erkende organisatie binnen Bijzondere Jeugdzorg. Zij zullen het geld gebruiken om extra spelmateriaal te kopen voor zowel binnen als buiten.

Verder werden nog vijf andere projecten gesteund met elk 500 euro: vzw Hestruden dat werkt voor kansarme kinderen uit Zwevegem, Magarini waarmee men een schooltje en een kippenboerderij in Kenia wil opstarten, Makofe Kafo dat werkt rond socio-economische ontwikkeling in Senegal, Het Ventiel dat zorgt voor buddy’s voor personen met jongdementie en ten slotte nog een familieproject in India.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier