Marktkramer uit Langemark ontdekt overleden man in Komen

Danny Priem © TOGH
Redactie KW

Toen Danny Priem zijn kippenkraam klaarzette kwam hij tot een wel heel lugubere vaststelling.

Op maandag 24 oktober rond 7 uur in de ochtend werd tijdens de wekelijkse marktdag op de Place du Pont-Neuf een overleden man aangetroffen in zijn wagen. Het was kippenhandelaar Danny Priem die de ontdekking deed. “Over de omstandigheden waarin ik de man gevonden heb wil ik liever niet uitwijden uit respect voor het slachtoffer en zijn nabestaanden en in het belang van het onderzoek”, zegt Danny Priem.

“Het beeld van die man blijft op mijn netvlies gebrand”

“Dit heeft een diepe indruk op mij nagelaten. Gelukkig werd ik snel en goed opgevangen door de politie, die er ook voor zorgde dat ik psychologische begeleiding kreeg. Dat heeft me wel goed geholpen. Vroeger onderschatte ik de impact van die psychologische begeleiding, maar nu moet ik zeggen dat het echt nuttig was. Toch blijft het beeld van die man op mijn netvlies gebrand. Als marktkramer kom ik regelmatig als eerste aan op een marktplaats. Nu en dan gebeurt het dat er nog een auto geparkeerd staat. Hopelijk zal het beeld van maandagmorgen niet steeds weerkeren als dat nog eens voorvalt.”

Natuurlijke dood?

De politie en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. Zij stelden vast dat de persoon overleden was en openden een onderzoek naar de doodsoorzaak. Volgens het parket gaat het om een 45-jarige Fransman. Ook de auto had een Franse nummerplaat. Over de doodsoorzaak is er vooralsnog geen duidelijkheid.

(TOGH/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier