Markobollers testen nieuwe mobiele petanquebanen

De Markobollers zijn tevreden dat ze weer binnen petanque kunnen spelen. © EDB
Redactie KW

De Markobollers kunnen weer binnen petanque spelen. Ze krijgen mobiele banen ter beschikking in een polyvalent lokaal in SC De Weimeersen in Rollegem.

Er is al langer een prangende vraag van verschillende petanqueclubs en verenigingen die petanque spelen naar binnenterreinen. “André Tomme, de eigenaar van de binnenterreinen in de Bergstraat in Aalbeke, is een tijd geleden overleden. Vanaf volgende kunnen we daar niet meer terecht“, zucht voorzitter Raf Battaille.

De stad komt nu al een deel tegemoet aan de vraag naar binnenterreinen door twee mobiele petanquebanen aan te kopen voor in een polyvalente zaal in SC De Weimeersen. De Markobollers spelen er tweewekelijks op maandagavond. Een mobiele petanquebaan bestaat uit twaalf matten van 2 op 1 meter die samen een speelveld vormen. De onderlaag is in rubber en de bovenlaag in kunstgras. Bij de Markobollers zijn ze alvast tevreden met deze oplossing om recreatief te spelen, ook tijdens de wintermaanden.

Petanque wint meer en meer aan populariteit. In Kortrijk zijn er drie clubs: petanqueclub Kortrijk die een lokaal met binnen- en buitenterreinen heeft in de Sint-Denijsestraat, pc De Rollebollers die spelen op de buitenterreinen van SC De Weimeersen en De Markobollers. “In Kortrijk zijn er 14 buitenterreinen op de stedelijke sportsites”, vertelt schepen van Sport Arne Vandendriessche. Er zijn er vijf op SC De Weimeersen in Rollegem, telkens vier op SC Olympiadeplein in Marke en op SC Ter Biezen in Bissegem en één op SC Lagae in Heule. Daarnaast liggen er nog tien banen verspreid in Groot-Kortrijk en hebben de Wikings een petanquesite buiten.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier