Markenaar Elwin Hofman schreef mee aan boek over homoseksualiteit

11/05/17 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:10

De 27-jarige Elwin Hofman uit Marke is één van de drie auteurs van het onlangs verschenen boek 'Verzwegen Verlangen, een geschiedenis van homoseksualiteit in België'. Het boek werd vorige maand in de Permekebibliotheek in Antwerpen voorgesteld en kreeg al veel lovende kritieken.

We mochten samen met Elwin Hofman het boek inkijken bij zijn ouders in Marke. Elwin is de zoon van Geert en Katrien Demoen en de broer van Ender. Hij woont momenteel in Heverlee, maar keert nog regelmatig naar zijn thuisbasis terug. "Ik speel immers trombone in de harmonie Vooruit in Harelbeke." Elwin volgde een masteropleiding in de geschiedenis en doet nu zijn vierde en laatste jaar doctoraat in Leuven. Hij doet onderzoek naar het gedrag dat in de 18de en de 19de eeuw als crimineel gezien werd. "Daar zitten prostituees en moordenaars in, maar een deel van wie als criminelen gezien werden, zijn de sodomieten, genoemd naar de Bijbelse plaats Sodom, waar mannen dingen met elkaar deden die niet hoorden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!