Markant zilver voor Orchidee uit Marke

Met 51 kwamen de dames van Orchidee vorige week donderdag bijeen in feestzaal Ter Biest in Lauwe om het 25-jarig bestaan van de + 55-werking van Markant . (Foto WO)
Redactie KW

Orchidee is de bovenlokale 55+ werking van Markant Kortrijk. Onlangs vierde Orchidee haar zilveren jubileum met een culinair feest in Ter Biest in Lauwe, waar 51 markante dames aan tafel schoven.

“Orchidee organiseert elk jaar drie lunches en een culinair avondfeest. Op het programma staan ook telkens een lezing, een namiddaguitstap én een daguitstap”, zegt Katrien Dousy, voorzitter van Orchidee. “In 1993 werden alle CMBV-besturen aangesproken om een werkgroep voor een 55+ werking op te richten.”

Spirit

“Marleen Haemers, die toen provinciaal voorzitter was, nam het initiatief hiervoor. Christiane Van Elslander werd voorzitter van de werkgroep. Ook Mariette Debrouwer en Rose-Ann Vandenbussche stonden mee aan de wieg. Het eerste programma werd voorgesteld in september 1994”, overloopt Katrien de voorbije jaren.

Later werd Monique Vervaeck voorzitter en twee jaar geleden nam Katrien de voorzittersfakkel over. “De spirit van Orchidee is nog altijd dezelfde als in het begin: vriendschappen smeden, aandacht hebben voor elkaar in álle omstandigheden, gezelligheid creëren, de eenzaamheid doorbreken en genieten.” En als het van Katrien afhangt, gaat ze daar nog jaren mee door. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier