Marino neemt afscheid als gemachtigd opzichter

Redactie KW

Marino Deruyck (48) uit Bissegem werd vorige week in de bloemetjes gezet op school. Na 15 jaar de Bissegemse kinderen veilig de drukke banen over te loodsen, stopt hij als gemachtigd opzichter.

Marino trotseerde weer en wind voor de schoolpoort. Hij was elke ochtend en middag de vaste oversteker in de Driekerkenstraat. Binnenkort gaat hij echter full time aan de slag in Plopsaland. “Ik begon er vorig jaar. Ik werkte dagelijks in de vakantie en buiten het seizoen enkel op woensdag, zaterdag en zondag. Dat viel perfect te combineren met mijn werk als gemachtigd opzichter.” Op 4 april gaat het park weer open en vanaf 20 maart kan het personeel er vast aan de slag om alles in gereedheid te brengen.

Vele bedankingen

Marino kijkt met plezier terug op de voorbije vijftien jaar als gemachtigd opzichter. “Ik vond het heel leuk om te doen en de kleine bedankingen van ouders en grootouders deden deugd”, vertelt hij. Marino zal vooral de kinderen en de babbels met de ouders missen. “Als er mensen met bolle buikjes oversteken, zal ik nu niet meer weten wanneer de kindjes geboren worden, want kort na de bevalling kwamen de kersverse mama’s met hun kinderwagen oversteken.”

(EDB – foto GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier