Marina Deseyne is de nieuwe parochieassistente in Ardooie

Marina Deseyne. (GF) © gf
Redactie KW

Marina Deseyne wordt vandaag officieel aangesteld als parochieassistente binnen de pastorale eenheid Sint-Germanus.

Hoewel Marina Deseyne al enkele maanden aan het werk is als parochieassistente binnen de pastorale eenheid Sint-Germanus is er op zaterdag 22 oktober om 17 uur in de Sint-Martinuskerk de officiële aanstelling door deken Renaat Desmedt in de gerenoveerde kerk van Ardooie. Heel wat mensen vragen zich af wat de taak is van een parochieassistente binnen een pastorale eenheid.

Coördineren

“Nu het aantal priesters en diakens steeds maar vermindert, is het belangrijk dat andere mensen een aantal pastorale taken overnemen. Bij dit alles is de parochieassistente degene die alles zoveel mogelijk coördineert en dat in nauwe samenwerking met de leden van de stuurgroep”, aldus pastoor Paul Luttun

“In het begin was het nog wat zoeken maar ondertussen ben ik reeds goed vertrouwd met mijn opdrachten”, vertelt Marina Deseyne. “De uitgangspunten zijn het verschaffen van vorming (op maat) aan zoekende mensen, zinvolle vieringen aanbieden aan mensen die bij een bepaalde gelegenheid (doopsel, eerste communie, huwelijk, uitvaart) een beroep doen op de kerk en ook de dienstbaarheid (diaconie) beoefenen bijzonder bij de mensen die het wat moeilijk hebben in onze complexe samenleving (zieken, ouderen, eenzamen )”, weet Marina Deseyne.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier