Marijke Goeminne neemt na 26 jaar afscheid van haar bib

01/09/16 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Woensdagavond trok Marijke Goeminne, in de volksmond vooral bekend als 'Marijke van de bibliotheek' de deur definitief achter zich dicht.

Marijke Goeminne neemt na 26 jaar afscheid van haar bib

Marijke was het vaste gezicht van de Vijfse bib, maar daarnaast ook bibliotheekmedewerkster in Waregem. "Ik was van jongsaf een fervent lezer en ik was dan ook tevreden dat ik later van mijn hobby mijn beroep kon maken. 26 jaar geleden kwam ik naar de Vijfse bibliotheek en de omstandigheden waren ideaal omdat ik de ruime en verzorgde collectie van wijlen meester Gaby en zijn medewerkers kon overnemen. Twee jaar geleden verhuisden wij naar de vroegere Gildezaal en die nieuwe locatie is uitstekend gelegen tussen de beide scholen en in het centrum van de gemeente. Bovendien kan er naast de bib geparkeerd worden. Ik deed mijn job altijd erg graag en ik weet echt niet waar die zesentwintig jaar naartoe zijn."

"Nu snijd ik een nieuwe periode aan in mijn leven, maar het zal toch even wennen worden. Ik zal het straks allemaal erg missen: mijn vertrouwde werkplek, de collega's en vooral de lezers, waarvan er met sommige een echte vriendschapsband ontstond. Regelmatig zal ik nog wel eens langs komen..."

(IVD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!