Mariette Demeyer wordt 101 jaar in Moerkerke

Mariette wordt omringd door het verzorgend personeel en de directie van Den Hoorn, haar dochter Carina, kleindochter Gwenda, achterkleindochter Diete en burgemeester Coens. © EV
Redactie KW

In Huyze Den Hoorn in Moerkerke vierde Mariette Demeyer haar 101ste verjaardag. Ze deed dat in het gezelschap van haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum.

“Mariette heeft nog steeds een erg goede gezondheid en houdt veel van muziek”, zegt Lieve Beukelaer, directrice van Den Hoorn. “Ook als de kinderen van het schooltje van Sint-Rita op bezoek komen, is ze erg enthousiast. We zien dat ze zich hier goed voelt tussen haar 24 medebewoners. Ze verblijft hier ondertussen ook al twaalf jaar.”

Mariette werkte voor ze huwde als bloemenverkoopster en was daarna aan de slag als hulpkok in een school. Ze leerde Hubert Renty kennen op één van de Brugse bootjes. Hij werd haar echtgenoot, maar overleed in 1976.

De kranige en nog steeds goedlachse vrouw heeft één dochter (Carina), twee kleinkinderen (Marissa en Gwenda) en twee achterkleinkinderen (Thibaud en Diete). Ter ere van deze bijzondere verjaardag versierde een groot spandoek met felicitaties de gevel van Den Hoorn. Ook de burgemeester van Damme, Joachim Coens, bracht Mariette een bezoekje en overhandigde haar een brief van de koning, samen met een bos bloemen, een doosje pralines en een fruitmand.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier