Marieke Rabaey uit Roesbrugge studeert piano in Antwerpen en treedt op in de regio

Marieke Rabaey speelt al 12 jaar piano en treedt binnenkort op in de streek. "Piano spelen word ik nooit beu." (Foto MD) © Michael Depestele
Redactie KW

Marieke Rabaey (21) is derdejaarsstudente Klassieke Muziek aan het conservatorium in Antwerpen. Binnenkort treedt ze op in Poperinge en Geluveld.

Marieke (21) is derdejaarsstudente piano in de afdeling Klassieke Muziek aan het conservatorium in Antwerpen en woont in de Waaienburgseweg in Roesbrugge. Haar gezin zit vol muziek, want vader Rik is beroepshalve muzikaal actief in De Lovie, geeft accordeonles en is ook leider van het West-Vlaams Accordeonorkest. Moeder Narcise Fierens speelt piano, terwijl haar broers Wannes en Floris accordeon en drums spelen.

Pianoliefde

Marieke Rabaey merkte van kinds af de passie van haar vader voor zijn accordeon. Het was voor haar dus logisch dat ze op achtjarige leeftijd naar de muziekschool trok. Een jaar later begon ze piano te spelen. “Ik speel al 12 jaar piano, en elke dag verlang ik ernaar om met mijn vingers op de toetsen te tokkelen. Ik word het nooit beu om piano te spelen, ook al gebeurt het wel dat een bepaald muziekstuk me minder ligt. Maar daarna speel ik iets anders, en dan komt de pianoliefde als vanzelf terug.” Marieke speelt elke dag 5 tot 6 uur op haar piano. “Piano spelen en leren is een dagelijkse taak, oefenen is een noodzaak. Je kan het zeker vergelijken met topsport, maar ik ken mijn lichaam en weet wat ik aankan.”

Zenuwen

Binnenkort treedt Marieke op in de streek. “Op woensdag 9 april om 19.30 uur speel ik in hotel Palace in Poperinge, waar Yves Bondue de populairste liedjes uit de tijd van WO I zingt of voordraagt. Op zondag 20 april om 15 uur speel ik samen met het West-Vlaams Accordeonorkest in Ghybe in Poperinge. Onder leiding van mijn vader spelen we Franse chansons uit de Groote Oorlog. Evelien Callens zingt, terwijl Rosette Vanacker en Liselot Wydooghe op het accordeon spelen. Op zaterdag 17 mei is er de tiende editie van het Festival van de Accordeon in Geluveld. Daar zal ik tussen 17 en 18 uur in de kerk samen spelen met het West-Vlaams Accordeonorkest.” (PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier