Marie Emmerechts viert honderdste verjaardag in Huize Zonnelied

Op foto dochter Francine Sieuw, kleinzoon Danny Beun, Marie Emmerechts, achternicht Chantal Dedeurwaerder en zus Martha Croes. © EG
Redactie KW

In Huize Zonnelied in Ieper vierde de 100-jarige Marie Emmerechts maandag haar verjaardag. De kranige Marie werd geboren op 29 oktober 1917 in Haringe.

Haar moeder overleed jong, waardoor Marie snel instond voor de opvoeding van haar broer, die jammer genoeg op jonge leeftijd overleed en haar halfzus Martha Croes. Later voedde ze, als alleenstaande moeder, ook haar dochter Francine Sieuw op. In 1945 nam Marie plaats achter de toog van café Den Ours in Ieper, in de voetsporen van haar moeder. Op het einde van de jaren ’50 verhuist ze naar café Theo, het huidige The Walker.

Haar hond Gounod, die graag op eendjes jaagde in de Vestingen, was lang haar trouwste vriend. Marie hield ervan om ‘s morgens om 5 uur op te staan om haar baantjes te zwemmen. Daarna schrobde zijn haar café met veel bruine zeep.

Op 60-jarige leeftijd verhuisde de Haringse naar Knokke om bij haar kleinzoon Danny Beun te zijn. Ze ging er dan regelmatig een handje helpen in een restaurant in Duinbergen. In 2013 kwam Marie terug naar Ieper om er van dan af te verblijven in Huize Zonnelied. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier