Mariakerkerie overtuigend van start ondanks regenvlagen

Zien en gezien worden tijdens de officiële opening van de Mariakerkerie. © (Foto BVO)
Redactie KW

In de Oostendse wijk Mariakerke liep het op vrijdag 10 augustus in de vooravond storm voor de officiële opening van de braderie.

De openingsstoet vertrok aan het stadion van KVO. Met op kop de Melody Makers liepen politici, leden van de Handelaarsbond Mariakerke, Raversijde en Omliggende en andere personaliteiten doorheen onder andere de Aartshertogstraat, Nieuwpoortsesteenweg, Derbylaan en zo terug naar het startpunt. Muzikanten en deelnemers aan de stoet oogsten veel bewondering, maar ook de braderie zelf kon op belangstelling rekenen. De paar regenbuien waren onvoldoende om de eerste dag van de Mariakerkerie te vergallen.

Ook zaterdag 11 en zondag 12 augustus blijft de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Elisabethlaan en de Asterlaan afgesloten voor autoverkeer. Op beide dagen start om 9 uur de braderie en rommelmarkt. Clown Winnie zorgt het hele weekend voor straatanimatie. Kinderen leven zich uit op springkastelen. Op het Mariakerkeplein staan er enkele kermiskramen om zo de Mariakerkerie extra glans te geven. Na een vermoedelijk droog weekend sluit de Mariakerkerie zondagavond om 18 uur de deuren.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier