Maria verlaat de kribbe eventjes voor bezoek aan jeugdhuis

Redactie KW

Consternatie alom bij de kerkgemeenschap van Beveren bij Roeselare toen zondagmorgen werd vastgesteld dat het Mariabeeld uit de kerstkribbe voor de parochiekerk was verdwenen.


Het Mariabeeld verdween ook vorig jaar al tijdelijk even uit de kerstkribbe. Korte tijd nadien werd ze toen teruggevonden op een bouwwerf op de weg tussen Beveren en Ardooie. Het beeld van Jozef werd even later ook gestolen en werd in tegenstelling nooit meer teruggevonden.

De gelovigen grepen zich zondagochtend dan ook naar het hoofd, met op kop diaken Marcel Derluyn, toen ze merkten dat Maria er opnieuw vandoor was. De diaken stuurde meteen een mail rond, in de hoop dat iemand iets opgemerkt zou hebben, en dat loonde. “Zondagavond stond er een Ardooienaar voor mijn deur. Hij was in Ardooie aan het jeugdhuis gepasseerd en had daar ‘een blauwe vrouw’ zien staan. Toen hij mijn mailtje had gezien, viel zijn frank en keerde hij naar daar terug. Hij heeft me het Mariabeeld intussen teruggebracht”, haalt de diaken opgelucht adem.

(HH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare