Maria Liefooghe viert haar honderdste verjaardag in Ieper

Redactie KW

Op maandag 22 augustus werd Maria Liefooghe 100 jaar. Maria verblijft in Huize Zonnelied in Ieper en vierde haar verjaardag samen met kinderen en familie.

Maria werd geboren op 20 augustus 1916 in Westouter. Ze was amper één jaar oud, toen het gezin naar Bordeaux vluchtte, terwijl haar vader verder vocht aan het front. Toen ze 6 jaar was, keerde het gezin terug naar Westouter, waar ze een normale jeugd kende. In 1937 leerde ze André Fivez kennen. Ze trouwden in 1938.

In 1940 kwam Rafaël ter wereld, gevolgd door Joël in 1943. Na de oorlog startte het koppel een eigen zaak in bier, frisdranken en likeuren. In 1947 kwam Diana ter wereld. Het koppel leefde in Loker verder met kleine en grote zorgen. In 1968 verkochten ze hun zaak om in 1970 van een verdiende rust te genieten, samen met hun kinderen, kleinkinderen en intussen ook achterkleinkinderen.

Van zorgflat naar Zonnelied

In 1995 werd André ziek en nam Maria de taak van de verzorging van André op zich. In 1998 stierf André en bleef Maria achter in hun woning te Loker, waar ze verder van haar hobby’s met de speelkaarten en lezen genoot. In 2006 verkocht Maria haar woning om zich in Ieper in een zorgflat te vestigen. Hier verbleef ze acht jaar en genoot ze van de goede zorgen.

Sinds twee jaar verblijft ze in de Regenboogdienst in Huize Zonnelied, waar ze nu haar 100ste verjaardag mag vieren. Langs deze weg wil ze iedereen bedanken voor de goede en vooral liefdevolle zorgen.

(EG – Foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier