Maria Delanghe van grenscafé ‘Au retour de la Chasse’ in Adinkerke overleden

Maria Delanghe in haar vaste hoekje van haar cafeetje samen met haar man Willy Decrock. © MVQ
Redactie KW

In Adinkerke is Maria Delanghe overleden. Maria, het vertrouwde gezicht van het iconische grenscafeetje ‘Au Retour de la Chasse’ was net 80 geworden.

Vorig jaar genoot Maria op 15 augustus nog met volle teugen van haar laatste Poteaukermis, zij het vanuit haar zetel in haar cafeetje, want ze had toen al hartproblemen. Met pretlichtjes in haar ogen sloeg ze vanuit haar hoekje het spektakel gade, want het sociale contact met haar klanten, dat was haar leven. Het zou haar laatste kermis worden, het jaarlijkse topevenement waarop ook de burgemeesters van beide grensgemeentes elke keer mee feest vierden met de bezoekers die van heinde en ver kwamen.

Sinds 1961 maakten Maria en haar partner Willy Decrock het hun vaste klanten hier naar de zin. Meer dan vijftig jaar geleden namen Willy en Maria het initiatief voor de Poteaukermis. Met Maria verdwijnt er een sympathieke volksfiguur, die van achter haar toog graag een babbel sloeg met alle Adinkerkenaars en Pannenaars, maar ook met de Fransen van net over de grens die graag even halt hielden bij het cafeetje aan de grenspaal.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier