Margot Soetaert uit Wakken ontvangt de YWPA-award

© HDV
Redactie KW

Op internationale Vrouwendag reikte Zontaclub Waregem de Young Women in Public Affairs-award uit, gevolgd door een voordracht van Inge Vrancken, hoofdredacteur van het journaal bij de VRT.

Margot Soetaert (19), een studente psychologie uit Wakken, mocht de YWPA-award in ontvangst nemen. Het gaat om een geldprijs van 500 euro die wereldwijd jaarlijks wordt toegekend door serviceclub Zonta aan meisjes tussen 16 en 19 jaar die blijk geven van leiderschap en zich inzetten in de vrijwilligerssector. Deze award heeft als doel om jonge vrouwen te stimuleren om deel te nemen aan het openbare en politieke leven.

Zonta is een internationale organisatie van beroepsactieve vrouwen die de situatie van vrouwen en kinderen wereldwijd wil verbeteren. Zontaclub Waregem bestaat sinds 27 oktober 2012 en telt momenteel 30 leden. In 2017 heeft Zonta Waregem een aantal sociale doelen financieel gesteund: de voedselbank ‘t Kelderke, waarvan Zonta momenteel voorzitter is, Make-a-Wish, de Borstkliniek van Waregem, Warriors Against Cancer, Somival, een schooltje in Gambia en de Zonta International Foundation.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier