“Marcel kweekte de groentjes, Anna was de masterchef”

De jubilarissen maakten heel wat reizen met de campingcar naar Frankrijk en het vroegere Joegoslavië. © HDV
Redactie KW

Anna Decock en Marcel Benoit, die aan de Deerlijkseweg wonen, werden plechtig ontvangen door een afvaardiging van het schepencollege en de gemeenteraad in het stadhuis. Dat gebeurde ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum.

Marcel Benoit en Frans Decock waren goede vrienden en zo leerde hij Anna kennen tijdens de Vlaamse kermis in Vichte, later tijdens de Banhoutfeesten van de KWB en KAV. Ze trouwden op 7 juli 1967 in Deerlijk.

Marcel werd als jongste van vijf kinderen geboren op 27 september 1944 in Deerlijk. Hij was elektricien en in 1965 is hij begonnen bij de firma Vandendriessche in Deerlijk. In het jaar 1969 had de firma Vandendriessche de opdracht gekregen om in de dakpannenfabriek Sterreberg in Aalbeke een nieuwe productielijn te helpen opbouwen. In die tijd waren ze in Sterreberg, nu Wienerberger, op zoek naar een elektricien. Marcel had interesse en stelde zich kandidaat. Hij werd aanvaard en werkte er tot september 2003. Op 26 september 2003 ging hij met pensioen.

De serre van Marcel

Marcel is altijd al een grote tuinier geweest. Toen Marcel en Anna nog in Aalbeke woonden, hadden ze een grote moestuin met een serre, ook later in Moeskroen en nu in Waregem. Tomaten, wortels, boontjes, zelfs komkommers, augurken en paprika’s werden gekweekt en uitgedeeld. Marcel wijdt ondertussen al 35 jaar zijn leven aan de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke. Hij is op latere leeftijd begonnen als trommelaar. Hij werd later ook vlaggendrager.

Sinds de geboorte van de kleinkinderen is Marcel zich meer gaan verdiepen in fotografie en filmen. Alle uitstapjes en familiefeesten worden zo vereeuwigd op foto en film.

Anna werd als derde van zeven kinderen geboren op 6 februari 1946 in Deerlijk. Vanaf 1964 tot 1968 was ze huishoudhulp. Daarna werd ze textielarbeidster bij Mathijs en Scherpereel. Ze stond in voor de opvoeding van de kinderen. Van 1998 tot 2011 dan weer was ze conciërge in dakpannenfabriek Wienerberger – Tuilerie d’Hainaut. In februari 2011 is Anna met pensioen gegaan.

Vier kinderen

Marcel en Anna kregen vier kinderen. Veerle, die getrouwd is met Geert Debels, Karl met Hilde Callens, Liesbet met Yves Messiaen en Wim die het jawoord gaf aan Nele De Rore. De familie werd uitgebreid met negen kleinkinderen Lies (en Jonas Ooms), Bert (en Sarah Mestdagh), Hanne en Ellen, Sven en Arne, Jasper, Berten en Willem. Er is ook één achterkleinkindje: Helena Ooms.

Anna is een fantastische kok. Er wordt iedere dag vers gekookt met de groentjes uit eigen tuin. Ook breien, lezen, woordzoekers maken zijn haar hobby’s. In 1969 was er de priesterwijding van Paul Decock in Rome (de broer van Anna). In 2002 hebben trokken ze op reis naar Zuid-Afrika met een groot deel van het gezin op familiebezoek bij nonkel Paul.

Het koppel maakte ook heel wat reizen met de campingcar naar Frankrijk en het vroegere Joegoslavië. (YVW)