Marc Vanzeebrouck nieuwe voorzitter Horeca De Panne

Op de foto: Luc Kamoen (Hotel Ambassador), Frederik Wullepit (restaurant Benelux), Jacques Allaeys (ondervoorzitter, penningmeester), Marc Vanzeebrouck (voorzitter, Café de Gerockten Hoarinck), Rolf Coen (ondervoorzitter, Hotel-Restaurant Lotus), Philippe Versyp (legal advisor). Niet op de foto: Sofie Ketels (secretaris, cocktailbar Clapotis), Eddy Voet (PR en events, restaurant Imperial). (Foto SCO)
Redactie KW

Op de jaarlijkse statutaire vergadering van Horeca De Panne duidde het bestuur dinsdag Marc Vanzeebrouck (55) als de nieuwe voorzitter aan. Stéphane Buyens besliste na twaalf jaar de fakkel door te geven.

De horeca van De Panne stond onder Stéphane Buyens van restaurant Le Fox ervoor gekend de waarden van de horeca vurig te bepleiten op nationaal niveau. Met de nieuwe voorzitter zal het tij keren.

Focus op het lokale

Marc Vanzeebrouck is niet de minste binnen de horeca van De Panne. Jarenlang stond hij gekend als de uitbater van estaminet De Verloren Gernoare aan het stationsplein van Adinkerke. In november opende hij bistro De Gerockten Hoarinck in de Kasteelstraat.Marc mag dan voor de buitenwereld een minder bekend figuur te zijn dan Stéphane Buyens, binnen de horeca kent iedereen hem. Hij is de drijvende kracht achter het bier de Gouden Pier Kloeffe en hij is actief in de gemeente, Horeca West-Vlaanderen en Horeca Vlaanderen.

“We hebben iemand nodig die op lokaal vlak zich meer kan richten op de problemen van de horeca”, zegt Rolf Coen. Dat kan Stéphane Buyens alleen maar beamen. “Een grote reden waarom ik stop, is omdat ik altijd op nationaal niveau gewerkt heb. Streven naar wat zich rond de kerktoren afspeelt, is in mindere mate mijn intentie geweest, maar daar is wel vraag naar. En Marc die gaat dat zeker goed doen.”

“Onze focus lag te veel op de gastronomische kant. Iemand die meer uit de caféwereld komt, zal beter de klachten begrijpen”, zegt Rolf Coen. “Dat is alvast waar Marc zich wil op focussen”. (SCO)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier