Marc Vanhove komt als overwinnaar uit culinair gevecht

De winnaars. © JTV
Redactie KW

Vrijdagavond vond een unieke culinaire wedstrijd plaats in brasserie Vespa. Twee chefs daagden mekaar uit om 10 hapjes te maken en te presenteren. Die werden door een vakjury en een zestigtal ingeschreven smulpapen beoordeeld.

Marc Vanhove had dochter Vanessa opgetrommeld om de bordjes feilloos naar de aanschuivende gasten te dirigeren.

Gestrand op de tweede plaats.
Gestrand op de tweede plaats.© JTV

Alain Servais had als medewerkers Tamara Willaert, Hailey Caesteker en Carine Laureyssens.

Beide ploegen deden hun opperste best, keken af en toe naar elkaars gerechtjes maar streden dapper voort met hun medewerkers in hun kielzog. Hapjes als goud van de zee, mousse van garnalen, Bande Liras, heilbot met koriander, avocado mousse, tomaten tartaar en luie boertjes paté krijg je niet iedere dag thuis voorgeschoteld.

De vakjury – Erik Clauw uit Veurne, Jean Vanden Abeele uit De Panne en Stefaan Barrezeele uit Veurne – proefde de bordjes, vergeleek de presentatie en quoteerde. Ook de zestig opgekomen gasten gaven een score, die nogal uiteen liep. Rond 22.30 uur viel het strenge verdict van de vakjury en werden de punten van de gasten geteld. Marc Vanhove won uiteindelijk met 1.321 punten tegen 1.177 punten voor Alain Servais.

Beide kandidaten waren opgetogen over de grote opkomst en de vele positieve reacties van hun gasten. Ook burgemeester Peter Roose kwam beide kandidaten even steunen.

(JTV – foto’s JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier