Marc Samyn sluit na 45 jaar bekende fotowinkel in hartje Rekkem

05/05/17 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:05

Na ruim 45 jaar zult u op de Plaats in Rekkem niet langer terecht kunnen voor foto's en alles wat daarbij hoort. Want Marc Samyn sluit eind deze maand de deuren. Het gebouw wordt afgebroken en maakt plaats voor appartementen.

In 1971 opende Marc Samyn (67) samen met zijn vrouw Annie een fotografiezaak in de Moeskroenstraat in Rekkem. "Na enkele jaren al verhuisden we naar de Plaats", steekt Marc Samyn van wal. "Dit gebouw, dat oorspronkelijk een café was, kwam leeg te staan en toen hebben we samen de stap gezet om het pand over te nemen." Later kocht Marc ook het oude café A La Pompe ernaast om zijn zaak uit te breiden. Bij Marc en Annie kon iedereen terecht om foto's te laten nemen, maar ook voor de aankoop van fototoestellen en alles wat daarbij hoort. "Bovendien gingen we ook foto's ter plaatse nemen, vooral dan bij bruiloften", vertelt Marc. "We hadden elke dag van de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!