Manorhoeve zet haar deuren wijd open

De briefing voor de deelnemers aan de paardentocht. © JAN STRAGIER
Redactie KW

Vandaag zaterdag startte het feest op de Manorhoeve in de Gootstraat 11 in Sint-Eloois-Winkel. Ook op zondag kan men er terecht voor een reeks activiteiten ten voordele van drie goede doelen.

Manor Goes Classic is een initiatief van vzw Manor. De goede doelen zijn ondersteund door de serviceclub Fifty One uit Roeselare. Deze zijn : het Kinderkankerfonds, de Belgische Organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte en de MS-liga.

Vandaag en morgen is iedereen is welkom van 10 tot 18 uur. Doorlopend zijn er allerlei zaken te zien. De toegang is gratis.

Op zondag is er de tweede dag van de International Driving Meeting voor paarden en antieke rijtuigen, met een vooropgesteld parcours van 15 kilometer tegen een bepaalde snelheid. Daarna is er ook nog een vaardigheidsproef op de Manorhoeve. Deze wedstrijd wordt georganiseerd oor Phaeton in samenwerking met BDA.

Er is ook de Manor Classic Tour voor wagens. Op zondag komen de echte kleppers aan bod met een tocht over 220 km. In de namiddag komen deze in de Manorhoeve aan en worden ze voorgesteld aan het publiek. Sam Louwyck en Werther Van Der Sarren, de peters van deze organisatie, zullen meerijden.

Er is nog veel meer te beleven op zondag, met een testparcours voor elektrische fietsen, oldtimermarkt, champagnebar, roofvogelshow, kunsttentoonstelling, kinderdorp en demonstraties van behendige en schapendrijvende honden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier