Mandel United: verhuizen naar Izegem of tóch in Ingelmunster blijven?

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De geruchten dat Mandel United, de fusieclub tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster, na dit seizoen in Ingelmunster zou blijven, worden steeds hardnekkiger. “Niks van aan”, ontkracht voorzitter Paul Seynaeve de beweringen. “Het nieuwe seizoen starten we in Izegem, zoals afgesproken.”

Toen de fusie tussen KFC Izegem en buur OMS Ingelmunster begin februari werd bekendgemaakt, werd een ‘Belgisch compromis’ uitgewerkt. Eerst voetballen in het Gemeentelijk Sportstadion van Ingelmunster, maar eens de gloednieuwe arena op de Izegemse sportsite Krekel-Zuid afgewerkt is, trekt Mandel United richting Pekkersstad.

Of dit scenario ook werkelijkheid zal worden, daarover is het nog koffiedik kijken. De stad wil deze maand nog met Mandel United aan tafel zitten om onder andere de kantine-concessie te bespreken. Dat lijkt een eerder lastig dossier te worden, want Farys, dat bouwheer is, kan ook aan een andere partner dan Mandel United de concessie gunnen. “Wij dringen al even aan op een gesprek met de clubleiding, maar het blijft wachten op een afspraak”, stelt Marc Vanlerberghe. “Wij blijven ervan overtuigd dat Mandel United naar Izegem terugkeert. Elk ander scenario zou een ramp zijn.”

Izegems burgemeester Bert Maertens wacht af. “Ik weet dat er binnen het bestuur van Mandel United verschillende visies leven over de locatie van de club. Maar ik steek niet weg dat ik het doodjammer zou vinden, mocht er ook na dit seizoen in Ingelmunster gevoetbald worden. Als zou blijken dat Mandel United zijn thuiswedstrijden in Ingelmunster zal blijven afwerken, zullen we bepaalde afspraken zeker moeten herbekijken.”

Burgemeester Bert Maertens: “Indien zou blijken dat Mandel United in Ingelmunster blijft, zullen we bepaalde afspraken moeten herbekijken”

Burgemeester Kurt Windels van Ingelmunster wil duidelijkheid: “Wij hebben de clubleiding laten weten dat we ten laatste op 31 december 2017 een antwoord willen. Blijven ze in Ingelmunster of verhuist de hele club richting Izegem? Indien Mandel United blijft, maken we een nieuw jaarcontract op, waarna – bij de start van de nieuwe legislatuur op 1 januari 2019 – een langdurig contract voor zes jaar volgt.”

Mandel United-voorzitter Paul Seynaeve is formeel: “Volgend seizoen voetbalt onze club in het nieuwe stadion van Izegem. Dat werd zo bij de fusie afgesproken en zal ook zo uitgevoerd worden. Aanvankelijk was het de bedoeling om nog tijdens het lopende seizoen te verhuizen, maar dat lijkt ons niet echt opportuun. Maar het seizoen 2018-2019 wordt in Izegem op gang getrapt. Er moeten wel nog enkele afspraken met de stad Izegem tot een goed einde gebracht worden, maar die gesprekken zijn lopende. Onder andere de concessie van de kantine wordt zo snel mogelijk besproken. Geen eenvoudig dossier, maar ik heb er alle vertrouwen in dat alles zo snel mogelijk in zijn plooi zal vallen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier