Man vrijgesproken voor overdosis heroïne in Bredene

Redactie KW

Een 34-jarige man uit Oostende is door de Brugse correctionele rechtbank vrijgesproken voor zijn rol in de dood van een 38-jarige vriend.

Het slachtoffer kwam half mei in Bredene om het leven door een overdosis heroïne. Voor zijn drugspraktijken kreeg Laurent T. wel twee jaar effectieve celstraf.

Laurent T. stond net als het slachtoffer bekend als een druggebruiker. Ook op woensdag 13 mei gebruikte het duo samen heroïne. T. verwittigde de hulpdiensten toen hij in de gaten kreeg dat zijn vriend er slecht aan toe was. D.P. stierf echter aan de gevolgen van het shot met slechte heroïne.

Slechte kwaliteit

Het openbaar ministerie merkte op dat Laurent T. heel goed de gevaren kende. In de zomer van 2009 liep hij immers al een veroordeling op voor identieke feiten. Toen werd de beklaagde tot drie jaar cel veroordeeld. Volgens de procureur was T. ook op de hoogte van de slechte kwaliteit van de heroïne. Het OM vorderde vijf jaar effectieve gevangenisstraf.

Volgens meester Jelle Dejaegher, de advocaat van de beklaagde, gebruikte zijn cliënt samen met het slachtoffer drugs, zonder de leverancier te zijn van die drugs. “Hij schrok niet onmiddellijk toen hij zag dat het slachtoffer een bruine vloeistof begon over te geven. Hij voelde zich immers zelf ook niet lekker door die drugs.” De rechtbank volgde het standpunt van de verdediging.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier