Man uit Wervik krijgt 1 jaar cel voor niet betalen van onderhoudsgeld

13/10/16 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:24

De man woont tegenwoordig in Spanje, waar hij onder meer vakantiewoningen verhuurt.

Man uit Wervik krijgt 1 jaar cel voor niet betalen van onderhoudsgeld

Wim V. (41) uit Wervik, maar momenteel verblijvend in Spanje, vertikt het al jaren onderhoudsgeld te betalen. De man, die verstek gaf, werd tot één jaar effectieve cel veroordeeld, maar tekende nu verzet aan tegen het vonnis.

Hij liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat omdat hij absoluut niet aanwezig kon zijn, zo werd het uitgelegd. Volgens de burgerlijke partij gaat het om duizenden euro's. En dat hij niet betaalt is volgens de advocaat van de burgerlijke partij zeker niet omdat hij niet kan, want uit foto's via Facebook leeft de man in Spanje zeer onbekommerd en verhuurt hij er zelfs vakantiewoningen.

Wim V. werd veroordeeld, tot één jaar effectieve celstraf en omdat te vrezen valt dat de man zich zal onttrekken aan het vonnis, werd de onmiddellijke aanhouding bevolen. Aan de burgerlijke partij werd voorlopig 7.500 euro morele schadevergoeding toegekend

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!